Wat is artificial intelligence?

Artificial intelligence wordt tegenwoordig voor alles gebruikt. Zo kan je kijken naar de computer of juist een robot stofzuiger. Artificial intelligence is dan ook erg slim waardoor de artificial intelligence meer weet dan de gemiddelde mens. Vooral algemene kennis is een sterk punt van artificial intelligence. Maar wat is artificial intelligence? Artificial intelligence zit in de computer. Doordat het in de computer zit, kun jij dingen op het internet opzoeken. Als je iets op het internet opzoekt, krijg je de betekenis van hetgeen wat je zelf hebt opgezocht. Hierdoor kun je zien dat artificial intelligence veel meer weet dan jijzelf. 

wat is artificial intelligence

Zelfrijdende auto’s, is dit mogelijk?

Hoe onmogelijk het voor ons ook lijkt, is dit toch niet onmogelijk. Het is namelijk waar. Zelfrijdende auto’s komen er zeker aan. Om zelfrijdende auto’s te krijgen moet je met artificial intelligence werken. Doordat dit in de auto zit, hoef je zelf geen gas te geven of aan het stuur te zitten. Het is dan ook erg handig wanneer je lekker rustig wilt zitten in de auto zonder dat je zelf moet rijden. Tegenwoordig zijn ze het aan het uitzoeken of het veilig genoeg is om te gebruiken. Voor veel mensen is dit wel zo. De artificial intelligence is namelijk erg slim.

De slimheid

Artificial intelligence is heel slim. Dit hoor je al aan het woord zelf. Het gaat namelijk over intelligentie. De artificial intelligence is dan ook erg slim waardoor het meer weet dan de mens zelf. Wel heeft dit dan wat nadelen. Doordat je alles op het internet kunt opzoeken, zal je intelligentie ook achteruit gaan. Dat komt doordat je alles makkelijk en snel kunt opzoeken op het internet. Dit is dan ook erg vervelend wanneer je een keer niets op het internet kunt opzoeken. Dit betekent voor de samenleving dat de intelligentie van de mensheid misschien wel achteruit gaat.